x
Frantic Sunday: Frantic Sunday

Frantic Sunday
Frantic Sunday

Frantic Sunday: Frantic Sunday

GAFFA

Album / Ninetone
Utgivning D. 2014.10.22
Recenserad av
Emil Viksell

Uppsalabandet Frantic Sunday ska vara någonting utöver det vanliga live. Även på skiva pågår en hel del publikfrieri. Debuten är fullmatad med smittande gitarrpop och alldeles stinn av hookar. Tankarna går initialt till svenskband som Popsicle, Niccokick, Bad Cash Quartet och Bear Quartet (de gånger de är poppiga). Och det är givetvis inget annat än helt, helt underbart. För det mesta.

De skäms verkligen inte för sig. Stundtals är det bara det catchigaste av catchigt stapplat på varandra. När synthen kommer in sker det givetvis i den mest melodiska 80-talsandan. Behöver ni en lektion i hur man sjunger något så att det sätter sig på någons hjärna, lyssna på The Skies. Och er dos av Pretenders får ni i Heart Attack.

Till sist njuter jag så mycket av Frantic Sunday-soundet att jag nästan blir besviken när de kör den i sammanhanget "svåra" – och korta – postpunkshistorien Bastard Tactics och den Shout Out Louds-tunga Your House. Men inte heller de är särskilt dåliga egentligen. Till och med efter Editors-fadäsen i inledningen av Cut Sleep återupprättar de sin heder med sedvanlig nerv samt melodi- och riffkänsla. Däremot dukar de låtar som just saknar den där nerven under. Och med lite för mycket trivial synth låter de mest som ett visset Passion Pit.

Men jag nämnde The Skies, det gjorde jag va. Jag nämner den igen: The Skies.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA