x
Mark Lanegan Band: Phantom Radio

Mark Lanegan Band
Phantom Radio

Mark Lanegan Band: Phantom Radio

GAFFA

Album / Heavenly
Utgivning D. 2014.10.20
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det här gör ont att säga, men det är lika bra att slita av plåstret snabbt och bli av med smärtan. Mark Lanegans nya platta är ganska tråkig.

Det är som vanligt bra låtar och i produktionen finns inte mycket att klaga på, Mark sjunger lika bra om inte bättre än vanligt. Men trots att han på Phantom Radio lutar sig mer mot elektronika och mindre mot rock, och trots att han har skrivit mycket av skivan med en app på sin telefon i ett försök att förnya sig, så har vi hört allting förut. Det finns i stort sett ingenting nytt här. Det är ytterligare en solo-platta från Mark Lanegan där han blandar vackra, ploppande ballader med mer bluesiga "rockare" och avskalade saker där hans röst låter som en näve grus på ett trägolv, och det är tråkigt. Emellanåt jättetråkigt.

Det är dags för Lanegan att ta ett stort steg ut i det okända och våga lite mer, som han gjorde med den fantasiska Bubblegum eller samarbetet med Soulsavers. Eller kanske är det dags att ta ett varv runt jorden med Queens Of The Stone Age igen?

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA