x
This Will Destroy You: Another Language

This Will Destroy You
Another Language

This Will Destroy You: Another Language

GAFFA

Album / Suicide Squeeze
Utgivning D. 2014.09.12
Recenserad av
Andreas Fällman

När drömpop var som störst uttalade sig en kollega ytterst syrligt om dess banalitet och vilken urvattnad genre det var. Tack och lov är den genren idag förpassad till en plats långt i bakhuvudet på det flesta musiker och att de endast brist på inspiration eller av ren lathet drar till med en luftig och synnerligen smörig poprefräng i samma anda som Beach House. Och så har vi postrock – zombien som vägrar dö.

Texasbaserade This Will Destroy You har dock velat göra saker annorlunda. Även om de började som ett generiskt postrockband där alla vägar ledde till Mogwai och Explosions In The Sky (snark) så var deras Moving On The Edges Of Things EP och 2011 års Tunnel Blanket något helt annorlunda. Långsamt, episkt och riktigt bra.

På sin tredje fullängdare blandar de gammalt med nytt. Vilket blir en axelryckning. Det är ju definitivt inte dåligt men vad är meningen? Episkt blandas med generisk postrock och benämns av bandet själva som doomgaze. Ett roligt epitet till trots så luktar Another Language ändå aningen ruttet. Lite grann som en zombie.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA