x
Cajsa Siik: Contra

Cajsa Siik
Contra

Cajsa Siik: Contra

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2014.10.22
Recenserad av
Emil Viksell

Det är när Cajsa Nilsson Persson bärs fram på energi och puls det är som allra bäst. Så var det även på debuten Plastic House (2012). Was I Supposed To var mörkrött pumpande blod.

Inramningen är överlag betydligt bättre på Contra kontra (!) föregångaren, skör singer-songwriterism har fått stå tillbaka för kreativare kompositioner och beats. Låten Higher är prima alster inom klassen: mainstreampop som tar ut svängarna något. Där känns det liksom som om musiken är smått obekväm med sig själv. Vibbar som återkommer några gånger på albumet, och som är mer än välkomna. Ibland blir det mer akvarell än oljemålning. Det förstnämnda vackert, men ofta utan den tyngd och det djup som det sistnämnda kommer med om det utförs hantverksmässigt.  

Men Cajsa Siik undviker trots det de djupare fallgroparna, med bravur. Detta är ändå på det hela taget mer glödande än svalt. När hon också med kraft gräver ned sig i blod och olja blir det riktigt intressant. Och i fortsättningen gör hon gott i att än mer lämna de där skira vattenfärgerna åt andra, mindre lovande adepter. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA