x
Solen: Till Dom Som Bryr Sig

Solen
Till Dom Som Bryr Sig

Solen: Till Dom Som Bryr Sig

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2014.10.29
Recenserad av
Lukas Lind

Att de är en del av 90-talets Kent-våg är tydligt långt innan den hårdhudade förhörsledaren hinner komma in i rummet. Syntharna är milslångt bort och gitarrerna skaver ur sig pubertalt riv i samma anda som Broder Daniel, Hurula och Hästpojken. Singeln Kom Kom Kom fick ett varmt mottagande. När det nu är dags för fullängdaren finns en hel del att leva upp till.

Men var inte oroliga. Skivan innehåller låtar som till och med tar knäcken på singeln, en par av dessa är Glöm Bort Mig Nu och Genomskinlig som är två av de melodiösaste och stiligaste spåren. Den läckra känslan av högtalare på rundgångströskeln, söndertrasade jeans och kajal runt ögonen förgylls av låtsnickrande på hög nivå. Det sjungs om kulor i bröst, kalla nätter och meningslöshet.

Erik Hillborgs röst är snyggt Christopher Sander-nasal (Ingenting-sångaren) och gnyr trasiga rader i stil med "här finns ingenting att stå för" och "jag hatar det här". Just den likgiltigheten är skivans röda tråd. Men ändå lyckas den engagera mig så mycket. En stark paradoxal manifestation.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA