x
Dave Davies: Rippin' Up Time

Dave Davies
Rippin' Up Time

Dave Davies: Rippin' Up Time

GAFFA

Album / Red River
Utgivning D. 2014.10.24
Recenserad av
Hans Larson

Det har gått ungefär 50 år sedan Kinks upplevde sina bästa dagar. Bröderna Ray och Dave Davies firade stora triumfer med kaxig gitarrmusik, och nu – ett halvt sekel senare – väljer den yngre av de två, Dave, att göra en musikalisk djupdykning i sin egen och bandets historia. En sorts promenad längs minnenas allé, fast med nutidens brillor.

Dessvärre har Davies stirrat väl mycket i den nostalgiska backspegeln, utan riktig fokus på det vi kallar för nutid. När den 67-årige britten väljer att försöka knyta ihop det gångna och det pågående har han förvisso varit modern nog att bland annat ta hjälp av sin son, Russ Davies, men resultatet är ändå en gitarrgyttja som mest påminner om en parodi på Kinks musik när den var som mest nyskapande. Såsiga riff och trötta trummor hålls med halvhjärtad hand upp av en föga intressant röst.

För tio år sedan fick Dave Davies en stroke som gjorde att han fick starta om livet på nytt, så det vore orättvist att döma ut hans kreativitet redan. Men det är häpnadsväckande att mannen som skrev riffet till You Really Got Me kan göra såhär vattentrampande musik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA