x
Aretha Franklin: Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics

Aretha Franklin
Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics

Aretha Franklin: Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics

GAFFA

Album / RCA
Utgivning D. 2014.10.17
Recenserad av
Emil Viksell

Aretha Franklin är värd alla lovord som östs över henne genom åren. Hennes röst är för många själva sinnebilden av soul. Och hon ska ha en eloge för att hon, 72 år gammal, fortsätter göra det hon kan: sjunga järnet. Det är inte heller helt helfel att samla ett gäng gamla dängor och göra sina egna tolkningar, i alla fall inte om man är just "The Queen Of Soul".

Efter det här försvarstalet kanske ni förstår att det mest blir pannkaka av alltihop. Det största problemet är inte Aretha själv. Snarare har hon försetts med jäkligt pajigt producerade låtar. Anledningen till att allt inte faller samman totalt är för att låtarna är rätt stabila i sina grundstrukturer. Dock har André 3000 dekonstruerat Prince och Sinead O'Connors fantastiska mastodontballad Nothing Compares 2 U till en oigenkännlig, fasansfull jazzsoppa.  

Resten av låtarna är mest en studie i störande inslag. Lill-Smurfan klonad till en kör i Midnight Train To Georgia, Markoolio-reggaen i No One och så vidare. En och en annan låt och någon mash-up är okej. Sedan var det inget mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA