x
Run The Jewels: Run The Jewels 2

Run The Jewels
Run The Jewels 2

Run The Jewels: Run The Jewels 2

GAFFA

Album / Mass Appeal
Utgivning D. 2014.10.24
Recenserad av
Damir Sepulveda Espinoza

Cyniske oljudsvisionären El-P och uppkäftige gatupastorn Killer Mikes första släpp, förra årets självbetitlade Run The Jewels, var nästan nog. De drivna, hårda, lekfulla käftsmällarna fortsätter ösa på uppföljaren Run The Jewels 2 men på en kolossalt större skala. Old school möter new school i attityd och världsbild, och El-Ps produktioner är hans mest lättillgängliga hittills även om han fortsätter att sprida en massa hektiskt oväsen.

Alltid från byxormen, hjärnan och hjärtat, oavsett om de besöker strippklubbar med frugan eller hånskrattar åt "pussies who lack a purpose". Det är våldsamt buller och kantigt bång, två målmedvetna tjurar som explosivartat kolliderar mot skitsnack, apati, klyschor, statsapparaten, big business, övervakning, uppblåsta rappare, skottglada poliser och annan väldans massa etc. Alla på tronen är inringade med spritpenna och med whiskey, gräs, humor, sarkasm, vrede, smärta tar Run The Jewels an sig det onda med en pistol i ena vevande näven och en snurrande guldkedja i andra.

För bitvis betyder run the jewels att sno tillbaks sin röst i en dystopi där förnuft inte premieras, till exempel stod Killer Mike ut som förnuftet själv under en CNN-sändning angående dödsskjutningen av tonåringen Mike Brown. Men logon och omslaget syftar lika mycket på de troféer den här duon i kompromisslöst raseri sliter till sig från alla andra marionetterappare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA