x
The Twilight Sad: Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave

The Twilight Sad
Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave

The Twilight Sad: Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave

GAFFA

Album / Fat Cat
Utgivning D. 2014.11.06
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

De deprimerade skottarna har aldrig varit några storsäljare, men när deras senaste mästerverk No One Can Ever Know floppade så tröttnade de. Bandet tog en paus och övervägde att lägga av för gott. Men ett erbjudande att spela hela sin debutskiva live tände en gnista och bandet fick bevis för att det finns en publik som faktiskt vill höra dem. Så bandet låste in sig i Mogwais Glasgow-studio Castle Of Doom och skapade ny musik.

Och tyvärr tar nya albumet ett steg bakåt från förra skivan, till ett varmare och lite tråkigare ljud, med en ljudmässigt jämntjockare samling låtar. Det är troligtvis mer kommersiellt gångbart, men för oss som älskade det Andrew Weatherall-producerade industriella mörkret är det en mindre besvikelse.

Med det sagt är det såklart perfekta små melankoliska skotska poppärlor som bandet levererar på sitt högst egna sätt. James Graham sjunger som alltid gudomligt och även om Andys gitarr är mer återhållen så fyller den ändå ljudbilden tillsammans med de bombastiska trummorna. Men istället för P.I.L. och Cabaret Voltaire fick vi Simple Minds.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA