x
Stars: No One Is Lost

Stars
No One Is Lost

Stars: No One Is Lost

GAFFA

Album / ATO
Utgivning D. 2014.10.14
Recenserad av
Emil Viksell

Kanadickerna i Stars har blandat och givit genom åren. Storartade popdängor har blandats med regelrätta magplask. Så här nästan 15 år in i bandets levnadslängd är det fortfarande tredjealbumet Set Yourself On Fire (2003) som står ut. Den platta allt före- och efterkommande mäts mot. Ett förhållande de knappast är ensamma om. Många är de band som alltid ses i ljuset av det där något de gjorde en gång. Men visst fasen var In Our Bedroom After The War (2007) också det en höjdare.

De har också blandat stilar, men det har alltid varit musik som med lite god vilja och en del höftning kan kallas för indiepop. Nu har de landat i något slags disco, men som antytt: med bibehållen Stars-popair. Det ska enligt egen utsago vara musik som förtränger livets sorg. Därför är det lite märkligt att det flödar så smärtfritt och festas så modest. Det är nästan så att man saknar storvulenheten. Och framför allt då den som Torquil Campbell brukar sjösätta. Ibland framhålls dynamiken mellan honom och Amy Millan som behållningen med bandet, men jag skulle vilja påstå att det snarare varit så att Millan lagt välbehövlig sordin på hans allra värsta excesser.

Jaja, här är det egentligen inte tal om något sådant, från någon av dem. Det är faktiskt bara ganska lagom. Inget "thrill of blood" eller "darkness at the finish", för att citera gammalt material.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA