x
The Magic Numbers: Debaser Medis, Stockholm

The Magic Numbers, Debaser Medis, Stockholm

The Magic Numbers: Debaser Medis, Stockholm

Recenserad av Tommy Juto | GAFFA

Senaste skivorna har inte rönt samma popularitet som förr, det märks. Leden en bit från scenen är förvisso inte tomma, men förhållandevis glesa. Något synd, med tanke på vilket fint liveband The Magic Numbers är. Och bevisligen är det just live de gör sig bäst, när de nu inte fullt ut lyckas göra sig själva rättvisa i studion. Senaste albumet Alias dominerar som väntat repertoaren, men inte utan flera äldre favoriter kryddade med några handplockade covers.

Möjligen är det kanske inte bara tack vare att bandet består av två syskonpar, men trivselfaktorn är hög och familjär, i synnerhet i en version av turnékompisen Neil Youngs Harvest Moon, där bandet får efterfestskrålande sällskap av sina båda förakter Y och Goldheart Assembly. Angela Gannon och Michelle Stodart får utrymme att visa vilka gedigna, på olika sätt, sångerskor de är, och mitt i allt detta står Romeo Stodart som en mysig trädgårdstomte och ler åt samtliga närvarande i lokalen. Hans soloframförande av Elvis Costellos och Burt Bacharachs God Give Me Strength är bland det bästa jag sett i år, trots att han behöver fusklapp för att komma ihåg texten.

I slutet ger han oss två val: antingen vill vi höra en ny julsång han skrivit eller en gammal favorit. Flest röster får julsången enligt hans bedömning, men i slutänden får vi höra bägge med Mornings Eleven som slutgiltigt tomtebloss. Demokrati när den är som allra trivsammast.

En sista grej bara: Love's A Game är fortfarande en väldigt, väldigt bra låt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA