x
Mr. Oizo: The Church

Mr. Oizo
The Church

Mr. Oizo: The Church

GAFFA

Album / Brainfeeder
Utgivning D. 2014.11.17
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Kaotiska ljud i ett oscillatoriskt myller av snabba beats och seriemördarstackato som får glitch hop att skämmas. Mycket kan man kalla den legendariske franske producenten Mr Oizo för, men inte är det konventionell. Monstersuccén för 15 år sedan med Flat Beat kan nog tillskrivas den charmerande Jim Henson-tillverkade gula maskoten Flat Eric som medföljde låten, för de är nog få av topplistelyssnarna som har någon aning om att Quentin Dupieux alias Mr Oizo nu släpper sitt femte album – The Church.

Under de senaste åren har Dupieux framför allt synts under eget namn som filmmakare och frekvent deltagare på Stockholm Filmfestival. Precis som fransmannens filmer så är de tio låtarna på The Church stundtals dansanta, stundtals förvirrande men alltid intressanta. Det är en elektronisk tornado som kastar in dig i Nile Rodgers riff i iSoap och ångvälten som är Ham. Som oftast med Mr Oizo får vi också en släng av chiptunesslingor med Torero.

Så känns det också nästan alltid när fransmannen släpper något nytt, som att han tagit Benny Benassi, tidig Daft Punk, chiptunes och Aphex Twin, slängt det i marken och pusslat ihop skärvorna i en salig röra. Lyssnandet blir intensivt och oförutsägbart, definitivt inte lättsmakat men onekligen unikt och uppfriskande. Precis som The Church.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA