x
At The Gates: At War With Reality

At The Gates
At War With Reality

At The Gates: At War With Reality

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2014.10.29
Recenserad av
Jesper Robild

Börjar du få ålderskris? Känner press över att inte uträttat något på länge? Inga problem, det är bara att låna At The Gates tidsmaskin. Jag är helt övertygad om att de har en, annars är det omöjligt att förklara hur de har gått tillväga för att göra precis samma sak som när de gick in i studion som dryga 20-åringar i mitten på 90-talet.

At War With Reality är nostalgi i sin renaste form. Bortsett från att Jens Bogren givit musiken en mer tidsenlig produktion så står det klart att av alla tusentals som försökt är det ett band som härmar At The Gates bäst, och det är dem själva. Björlertvillingarna med sin mörka, malande stränghantering, Sveriges mest rutinerade metaltrummis och Tompas röst, replokalsältad till perfektion, sopar mattan med varenda imitatör.

När bandet annonserade sin första skiva på nästan två decennier så fick alla naturligtvis olika förväntningar. Men var det egentligen någon som ville ha nyskapande och experimenterande? Antagligen inte, vi ville ha At The Gates precis så här. Som om tiden stått stilla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA