x
Sakarias: Atlanten

Sakarias
Atlanten

Sakarias: Atlanten

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2014.11.19
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Trots att Drake var långt ifrån först ska han ha tack för det sentida kommersiella dekonstruerandet av Alfahannen inom hiphoppen. Utan honom hade inte bröderna Berger varit lika musikaliskt ambulerande som de är idag. Take Care och 808 & Heartbreaks universum, som duons så livskraftiga pop har tagit ansats från, statuerar ett mjukare tillvägagångssätt.

Tid nu för storebror Sakarias att efter Losos succé träda fram solo. Och av högsta väsentlighet är återigen att nämna den vansinnigt rymliga produktionen, och klivet ännu längre in i poppens landskap. Så framträdande. Om bara materialet vore lika originellt rent textmässigt; Ibland är de lyriska kärleksgesterna egensinniga som en chokladask och en bukett rosor.

Men Atlanten rymmer mycket annat. Hela skivan är tvättad i en visserligen enkelspårig, men alldeles underbar jämnvikt mellan melodi, Sakarias sång och rhyme. Titanic blixtrar. Feng Shui är en butterfly under höger sida revben. Och så mjukheten; "min mamma va på showen, kvittar om nån annan va på showen".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA