x
Son Little: Things I Forgot

Son Little
Things I Forgot

Son Little: Things I Forgot

GAFFA

EP / Anti
Utgivning D. 2014.11.11
Recenserad av
Tommy Juto

Somliga artistnamn förpliktigar mer än andra. Antagligen blev Aaron Earl Livingston lite för otympligt och intetsägande, för att inte säga att det har något av en gammal presidentmördare över sig. Bättre då att signalera var man egentligen kommer från, spirituellt sett. Precis. Hela atmosfären andas lätt underproducerad deltablues och garagesoul, fullt med ruffiga gitarrlicks och stämband putsade med rivjärn, fast inte utan påminnelse om samtiden i form av loopade, men återhållsamma rytmer.

Vi som har följt Livingston senaste året har hajat till för varje av de tre singlar som släppts, och med tanke på att Things I Forgot innehåller blott fem låtar (om vi räknar bort den sjätte som är en remix av Cross My Heart) varav tre är dessa, är EP:n ingen stor överraskning. Om du däremot aldrig har hört Son Little är det för mig en stor glädje att få rekommendera knappa 20 minuters storartad lyssning.

Röstmässigt, ja, där har jag inget att tillägga annat än att Livingston likt Marvin Gaye talar direkt till ditt brustna hjärta. Utan relän på vägen dit.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA