x
Simon Emanuel: Le För Kameran

Simon Emanuel
Le För Kameran

Simon Emanuel: Le För Kameran

GAFFA

Album / Hemmalaget/Sony Music
Utgivning D. 2014.11.26
Recenserad av
Veronica Larsen

På Simon Emanuels tredje släpp under eget namn får vi det hela utkristalliserat. Det som rapparen, efter att han lämnade pseudonymen Paragon bakom sig, visat prov på och imponerat med de senaste åren. Vi får den inre gnistan, den som föds ur aggression men som i omvandlad form blir målmedvetenhet (Pusha Vidare – 2009). Vi får sanningsserumet och symboliken (Rosor X Pistoler – 2011). Vi får de melankoliska penseldragen över himlavalvet (Visionär – 2012). Vi får det omsorgsfullt valda sällskapet, där ingen viker ner sig (Tålamod – 2013).

En stor del av albumets tolv spår har besök, gästar gör bland annat Min Stora Sorg och Niklas Von Arnold som båda har fina skivsläpp under 2014 bakom sig. Le För Kameran är likadelar skickligt välkomponerad med starka melodier som välskriven med erfarenhetstyngd bakom varje ord. Det är texter att känna igen sig i, att få insikt av och som lämnar dig med uppgiften att själv fylla i mellan raderna.

Tematiskt stannar Simon där många andra bara springer förbi. Det där som få verkar vilja ha tid för eller sätta ord på: att vi inte bara kan tänka och känna utan också tro, våga se livet som något större. Livet i det lilla men också livet som bättre än vilken film som helst. Det är kort och gott en samling låtar svåra att rättvist återge. Vi överlämnar det åt huvudpersonen själv istället, för det är i den storslagna finalen Allt Jag Håller Heligt, Simon sammanfattar det: "Vill inte kalla det för episkt men det är någonting åt det hållet". 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA