x
Jack Moy & Glöden: All Alone On A Monday

Jack Moy & Glöden
All Alone On A Monday

Jack Moy & Glöden: All Alone On A Monday

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2014.11.25
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Jack Moy & Glöden debuterade 2010, under en tid då svenska indie-popband ploppade upp i varje litet hörn av vårt avlånga land. De var gitarriga, folkligt poppiga och det funkade. För snart två år sedan kom singeln Good As Gold som verkade kittla indie-svenskens nerv, och när bandet nu släpper albumet All Alone On A Monday är det inte mycket som har förändrats. Det är fortfarande trallvänlig tamburinpop som värmer. Varken perfekt eller särskilt originellt, men det är gemytligt.

Man skulle dock kunna hävda att Jack Moy & Glöden har gjort indie-poppen mer "världslig". I Nicknames And Lovers ackompanjeras Jack Moy av en örn och hummandet/nynnandet i Twenty Four låter anmärkningsvärt likt en Disneymusikal som handlar om ett folk som lever av natur och kärlek. Men kom igen, vem tycker inte om natur och kärlek?

Som sagt, det är inte originellt. Vi har hört det förut. Men Jack Moy & Glöden håller ihop det hela, och man kan inte riktigt hjälpa att orden fastnar. Rätt som det är sjunger man med i refrängen och hummar för glatta livet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA