x
Weeping Willows: Christmas Time Has Come

Weeping Willows
Christmas Time Has Come

Weeping Willows: Christmas Time Has Come

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2014.11.12
Recenserad av
Emil Viksell

Det är en vansklig kategori musik, jullåtar. Hela julupplevelsen är ju som en förälskelse man ger sig in i lite för mycket, lite för snabbt. En dag gör känslorna bara halt. I januaris första dagar – om inte ännu tidigare – ger julen inte mycket annat än kväljningar.

Med det sagt har Weeping Willows gjort allt gott man kan göra av detta obskyra, årligt återkommande "event". Skivans låtar är godtagbara under ett kort fönster, men under det här fönstret kunde de knappast varit mer godtagbara. Grunderna finns ju redan i bandets musik, det melankoliska myset är ett av Weeping Willows mest typiska särdrag. Lite tingeltangel på den finslipade och dramatiska croonerpoppen och vips: en fantastisk julskiva.

Ur den digra skörd av jullåtar som skapats genom historien har de gjort några intressanta val, kombinerat med något traditionellt, såsom O Holy Night. Prominenta gäster är inbjudna, bland annat Annika Norlin. Allra bäst är det givetvis när de släpper alla spärrar, fläskar på med rytm och soul, och låter blås- respektive stråksektionen bära julen mot stjärnhimlen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA