x
Azealia Banks: Broke With Expensive Taste

Azealia Banks
Broke With Expensive Taste

Azealia Banks: Broke With Expensive Taste

GAFFA

Download / Prospect Park
Utgivning D. 2014.11.06
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det i särklass viktigaste att ta med sig från detta plötsligt släppta och ändå efterlängtade album är ändå ingenting av det som dominerat Google-sökningar på Azealia Banks och som funnits där innan Broke With Expensive Taste till slut släpptes.

Det tog henne nästan fyra år men när Azealia Banks nu albumdebuterar är skivan utgjord av 16 låtar som generellt sett inte är inrutade efter en viss mall eller inkilade inom en speciell ram. Det är en timme musik där det oftast tar en stund innan de ljud som Azealia Banks tidigare ljudsatt sin sång och sitt rappande med uppenbarar sig. Det tar desto längre tid att vänja sig vid att ett dansant hiphop-spår försvinner någonstans in i en trumpetledd salsa, på spanska dessutom. Förklaringen ligger, vad det verkar, i att Banks valt att låta sin uppväxts ljud från hemorten Harlem forma musiken på det sätt hon själv önskat – som ingen skivbolagskostym höll med om – för att det ger en mer rättvis bild av vem hon är.

Broke With Expensive Taste är därför som dess skapare aningen splittrad i sitt artisteri. Det är svårt att hitta en linje att följa bland alla lika genreböjningar, men det mynnar ändå sällan (med ett hemskt Ariel Pink-undantag) ut i låtar som är annat än bra både musikaliskt och i sång och rap, presenterat av en bevisligen mångfacetterad Azealia Banks.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA