x
Gaby And The Guns: Hav & Horisont

Gaby And The Guns
Hav & Horisont

Gaby And The Guns: Hav & Horisont

GAFFA

Album / On dit Oui!
Utgivning D. 2014.11.19
Recenserad av
Pontus Bark

Sugen på en röst som känns lika omslutande som en varm filt i höstmörkret? Med charmigt skorrande r sjunger Gaby Ryd oss genom berättelser om trasiga relationer och om den där känslan att vilja hoppa på tåget över sundet till Köpenhamn. Att vilja börja om från "noll komma noll". 

Denna gång står Bo kaspers-bekantingen Lars Halapi  (Zelmani, Andersson Wij, med flera) för produktionen. Det är ett lyckat samarbete som mynnat ut i tio nedtonade, melankoliska spår där Gaby Ryds "Monica Zetterlundska" röst flera gånger får håret på armarna att resa sig av välbehag. Gaby Ryds röst är samtida, klassisk och imponerande ärlig i texter som ibland kantas av klichéer. Bandet låter hennes sång sensuellt drivas fram till toner av puffande trummor och lätt plockande gitarrer.

Likt tidigare kretsar sångerna kring relationer. Exempelvis i ovan nämnda Börjar Från Noll; en vacker vardagsbetraktelse om hur det känns att komma någon nära utan att egentligen våga.  I Du Och Jag (där Tingsek gästspelar) drivs tempot upp och detta är en av plattans allra starkaste spår. Fyra Dagar Sol känns som ett varmt sommarregn som alla väntat på.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA