x
Far & Son: Inte Inför Barnen EP

Far & Son
Inte Inför Barnen EP

Far & Son: Inte Inför Barnen EP

GAFFA

EP / Goldenbest Records
Utgivning D. 2014.11.27
Recenserad av
Linn Jannesson

Att inte gränser existerar för Frej Larsson och Simon Gärdenfors är ingen nyhet. För rapduon finns det ingen jantelag, inget som är för absurt, hårt eller smutsigt. Deras musik är inget för "tråkmånsar", enligt dem själva, men för andra är den befriande. "Kan man verkligen säga (rappa) så?" Far & Son kan bevisligen, trots att det får många att vrida på sig.

Inte Inför Barnen EP håller de stadigt fast vid sitt säregna sound. Det är humoristisk och rå electro-hiphop, musik som byggs av glädje och dekadens på samma gång. Det är också genom detta som de har hittat en plats som inte fanns innan, en plats som på flera sätt är så långt från PK som möjligt.

"Vi är kända för texter om droger, och kända för texter om allt som är skumt", rappar Simon i den omdiskuterade Alla Ska Med – det kanske är en förenkling men ändå en bra sammanfattning. Och som en har väntat på att Frej skulle göra en låt av den sjuka freestylen som han levererade i Musikhjälpen 2010. Nu får vi äntligen höra en bit av den i spåret Ensam Hemma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA