x
Runtom Knuten: Debris

Runtom Knuten
Debris

Runtom Knuten: Debris

GAFFA

Vinyl + download / Megaphoney
Utgivning D. 2014.09.15
Recenserad av
Daniel Horn

Kopiera ett koncept rakt av, hur svårt kan det vara? Glida med i en trend, vem mår egentligen bra av det? Men tar vi något som fungerar, som känns, och vrider det något varv till höger eller till vänster, då händer det sannerligen grejer.

Herrarna i Runtom Knuten älskar amerikansk garage, det råder det inga tvivel om. Men i sann tänka själv-anda tar de alla sina influenser, om det så handlar om nya Thee Oh Sees eller gamla The Sonics, och bygger vidare. Alla talar svenska. Ibland är det så enkelt – amerikansk neo-garage blandas med svensk text och guldet hamnar i våra händer.

Men nyss nämnda kombination är inte hela receptet på framgång. Produktionen. Produktionen! Den är helt igenom utsökt in i minsta ekodränkta effekt. Psych-tomten i mig jublar ända fram till jul.

Så, sammanfattningsvis händer det här rakt framför oss: den amerikanska indiescenens roligaste ingredienser omvandlas och ut kommer ett piggt Wilmer X, ett rivigare Florence Valentin (Bo I Nästet), ett skitigare INVSN (Någonstans I Staden) och kaotiska frispel i tidig Bob Hund-anda (Tidspress). Debris är ett av årets bästa garagerock-släpp och det säger inte så lite med tanke på all kvalitetsstämplad psykedeliskt stoj som 2014 har klämt ur sig. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA