x
Full Of Keys: Grazing Grounds

Full Of Keys
Grazing Grounds

Full Of Keys: Grazing Grounds

GAFFA

Album / Qi Music
Utgivning D. 2014.11.26
Recenserad av
Pontus Bark

Anni Bernhard (Full Of Keys) har nyligen genomgått en livskris så mörk att hon till slut bestämde sig för att skriva in sig på S:t Görans sjukhus. Med Grazing Grounds tar hon sig ut på andra sidan. Det är lätt att tänka att låtarna är en värld att fly till. Bernhard sjunger med en otrolig känsla och röst om en smärtsam verklighet. Varje låt är sin egen värld där en elektronisk ljudbild blandas med organiska instrument och storslagna trummor.   

Målet för Anni var att denna gång skapa en mer lätttillgänglig platta, i det avseendet får Grazing Grounds ses som ett misslyckande. All musik behöver däremot inte vara enkel och lätt att ta till sig. Låtarna handlar om att orka hålla ut, att vara på gränsen till undergång. Någon tydlig struktur är svår att se. Sångerna är sällan uppbyggda med de byggstenar som ingår i en klassisk poplåt. 

Det är svårt att hitta hela vägen in i Anni Bernhards mystiskt drömska värld, att hitta nyckeln och omfamna mörkret. Det är som att stå utanför dörren och knackar på. Du som hittar in kommer att tycka om det mer. Jag lyssnar här utifrån. Hennes röst hörs ända hit. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA