x
Daniella Kruth: Kill It Slow

Daniella Kruth
Kill It Slow

Daniella Kruth: Kill It Slow

GAFFA

Album / Rora Productions
Utgivning D. 2014.11.14
Recenserad av
Pontus Bark

Att Daniella Kruth kan sjunga råder det inga tvivel om. Frågan är: räcker det? Sedan hon vann Metro On Stage förra året har vi väntat på att hon ska ta nästa steg – en debutplatta. Kill It Slow är på många vis en fin sådan. Tyvärr saknar sångerna ofta det som får en att dras med ner i det djup som det är uppenbart att Kruth besitter. Melodierna, som är tydligt influerade av americana och folkmusik, landar lite platt.

Anna von Hausswolff dyker upp som en självklar referenspunkt. Vi hittar det experimentella, handklappen som komp finns också där. Pop i gränslandet till något som är svårt att placera. Jag tänker att det kanske är det som är meningen, att det inte riktigt ska gå att placera i ett fack. Några spår står ut. Go är väldigt fint arrangerad och uppburen av körer och handklappande känns den storslaget soulig.

Genders är en avskalat ärlig sång som bärs fram av gråtande gitarrer. Låten handlar om könsroller, om vad som förväntas av en man och kvinna. Om att bara vilja vara sig själv. En låt i tiden och plattans absoluta topp. Potentialen finns där. En hög högsta nivå lämnar mig med en önskan efter att nästa platta ska ta vid där denna slutar. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA