x
Diskoteket: Jag Ser Över Mitt Liv

Diskoteket
Jag Ser Över Mitt Liv

Diskoteket: Jag Ser Över Mitt Liv

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2014.12.10
Recenserad av
Alex Pettersson

 

80-talet verkar på senare tid var det kanske mest inflytelserika musik-decenniet. Åtminstone när det kommer till alternativ musik tycks den så kallade pastelleran vara den som satt mest färg på nya artister. När Uppsalabaserade Diskoteket nu är tillbaka så är det nästan som att sätta sig i en tidsmaskin. Men det är inte de färgglada stunderna från 80-talet som Diskoteket kastar lyssnaren tillbaka till.

Understödd av The Cure-klingande gitarrer brassar Anna-Karin Andersson framför micken på så mycket att det låter som hon skall spricka. En oerhört pampig sångröst som lär uppskattas av många men säkerligen kan bli för mycket för andra. Oavsett vad en tycker om Anderssons sång så generar de dystra basgångarna samt de lekfulla syntarna och gitarrerna en gotisk energi som för tankarna inte minst till Siouxsie And The Banshees.

Första spåret Explosioner är en mäktig urladdning som verkligen sätter tonen och får öronen att spetsas. Tråkigt nog raseras det hela en smula av efterföljande Slit Ut Ditt Hjärta, som med sina dassiga körer mest låter som något hämtat från de skummaste scenerna ur filmen G Som I Gemenskap. Vägen därefter är snårig. Intressant men ojämn. Slutligen ordnar i alla fall det hela upp sig igen i och med titelspåret Jag Ser Över Mitt Liv. En låt som med sitt biljaktstuggande riff sätter punkt för ett album som hårfint balanserar mellan briljans och kalkon. En skiva som känns både modig och feg på samma gång.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA