x
Curtis Harding: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Curtis Harding, Trans Musicales, Rennes Frankrike

Curtis Harding: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Man måste på något sätt älska en artist som först släpper sin debutplatta på kassett på ett litet garagebolag som heter Burger Records. Att Curtis inte spelar garage spelar ingen större roll, det är tanken och handlingen som räknas. Curtis Harding spelar R&B och retro soul med allt vad det innebär. Det är tunga rytmer, stark sång och blås, pepprat med massor av 60- och 70-tal.

När Curtis och hans band spelar tidigt på en scen i Rennes är det inför en ganska liten publik och det känns inte som bandet är riktigt på humör. Distanserade bakom solglasögon och med de så viktiga gitarrerna knappt hörbara i den orgelstarka mixen försvinner all spänning ganska snabbt. När den vänsterhänta gitarristen går loss rejält så hörs inte en ton ut i PA:t, istället hör vi det tråkiga orgelkompet monotont hamra sig fram i luften.

Och där någonstans dör spelningen innan den riktigt kommit igång, det hjälper inte att Curtis sjunger riktigt bra och trummisen lägger en rytmmatta som verkligen driver bandet framåt. När en så pass viktig del av musiken saknas helt så haltar resten av spelningen fram och det känns som att bandet vet om det. Sen hjälper det inte att de är sponsrade av diverse designers, kanske bättre att fokusera på en ljudtekniker än designade kläder?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA