x
Kate Tempest: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Kate Tempest, Trans Musicales, Rennes Frankrike

Kate Tempest: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Kate Tempest har det inte lätt egentligen. Innan hon släppt sin första platta turnerade hon runt om i Europa som förband och vann flera Poetry Slam-tävlingar, släppte en poesibok, skrev en hyllad pjäs, framträdde med en spoken word-pjäs och gav sen ut en skiva. Plattan hyllades och nominerades för diverse priser och där står vi nu. Hur lever man upp till det? Kan man verkligen göra det? Det verkar inte som det är något som Kate funderar nämnvärt på, hon kör sitt race så får det bära eller brista. Och bär gör det.

Bandet består av två trummisar och en kille bakom en liten maskinpark av analoga synthar och som bygger upp en vass, pulserande, monoton och fullkomligt briljant ljudbild som jagar fram som en tysk motorväg i ösregn. Efter ett par minuter släntrar Kate in och all musik tystnar och hon framför Marshall Law helt utan musik och det är fullkomligt lysande. Hon rusar vissa meningen och saktar ner andra så att historien om knarklangaren Harry och den avtrubbade Becky går fram till varenda en som står i publiken.

Och det som på skiva inte riktigt fungerade går här fram mycket bättre med en mycket vassare och argare ljudbild som med sina monotona analogsynthar frustar fram ikapp med stroben och Kates rullande rap. Det fruktansvärt bra och lovar riktigt gott för framtiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA