x
Dad Rocks!: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Dad Rocks!, Trans Musicales, Rennes Frankrike

Dad Rocks!: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Bakom det tveksamma namnet Dad Rocks befinner sig isländska Snaevar Njall Albertsson som numera är bosatt i Danmark och spelar countryinfluerad folkpop.

Det ser snyggt ut och låter bra men tyvärr är det så slätstruket och tillrättalagt att man nästan somnar. Det är stämsång som påminner om norska Kings Of Convenience, akustiska gitarrer, försiktigt blås och visptrummor. Det hela är tyvärr ganska identitetslöst och kanske hjälper det inte att sekunderna innan Dad Rocks gick upp scenen spelade ett gäng franska Stureplansstekare house med basen så hög att det var omöjligt att höra något annat. Men visst blåset är fint och Snaevar sjunger väldigt bra, men bristen på något som sticker ut gör det hela till en tjock sirapsmassa som sakta flyter ut över publiken. Och när bandet sen släpper loss för att rocka lite är det på ett så frikyrkligt sätt att man nästan tycker synd om dem.

Kanske är det musiken som omringar bandet, tiden, dagen eller något helt annat, men det funkar inte och efter halva spelningen är det svårt att avgöra om de redan spelat den låten eller om det är ny.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA