x
Simple Minds: Big Music

Simple Minds
Big Music

Simple Minds: Big Music

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2014.10.31
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Ständiga medlemsbyten, bristande förtroende från skivbolag, en sparkad manager, inre slitningar, vad än anledningen var så försvann den en gång så lovande arena poprockgruppen Simple Minds från de kommersiella topplistorna på 90-talet. Men precis som många andra 80-talsartister så har de på den här sidan av millenniet fått en mindre revival.

Big Music är sextonde albumet från den skotska gruppen med Jim Kerr och Charlie Burchill i fronten som gav oss handen i vädret-favoriten Don't You (Forget About Me). Fem år har gått sen senast men det är trettio år tillbaka i tiden som medlemmarna har tittat för inspiration till nya skivan. För det är albumen Sons and Fascination och Sparkle In The Rain som det är väldigt tydligt att de försökt hitta tillbaka till. Och visst är de tolv spåren insvepta i ett välbekant mörkt täcke som kan fylla både arenor som ens innerspace.

Midnight Walking är riktigt förbannat bra med känslosamma singeln Honest Town, skriven av Chvrches Iain Cook, strax därefter. Stundtals är det en smula överproducerat, men Kerrs pipa håller än och det är uppfriskande helgjutet. Några svallvågor i etern kommer Big Music inte att skapa men det är en solid platta som positivt ekar av gamla new romantic-dagar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA