x

Kingdom of Evol
Second coming of pleasure & pain

Kingdom of Evol: Second coming of pleasure & pain

GAFFA

Album / Progress Productions
Utgivning D. 2014.12.10
Recenserad av
Jack Hildén

Det är väldigt lätt att börja tänka på Metallica och Lou Reeds gemensamma haveri "Lulu" när man lyssnar på Kingdom of Evol. Samtidigt finns förstås radikala skillnader. Där "Lulu" var meningslöst mangel utan riktning, verkar det här bandet aldrig förlita sig på gamla meriter. Meriterna finns ju. Även borträknat Freddie Wadling har alla medlemmar på ett eller annat sätt släpat tunga strån till stacken som kan kallas för svensk musik.

Rörelsen på Second coming of pleasure & pain är alltid framåt. Den är mindre introvert än debuten Dark Passages * Nocturnal Incidents. På gott och ont. Det blir svårare att försättas i ett tillstånd. Kanske är också uppföljaren något mer endimensionell, men jag uppskattar det omedelbara tilltalet, det sprittande livet som inte skalats bort. För att återkoppla till gamla rockikoner så för det sistnämnda tankarna till Iggy Pops råare stunder.

I mångt och mycket blir det till slut Freddie Wadlings skiva. Det är hans ansikte jag ser framför mig. Registret utnyttjas till fullo. Det är oavbrutet spännande, oavsett om han sjunger om regn eller alkohol.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA