x
Springtime Carnivore: Springtime Carnivore

Springtime Carnivore
Springtime Carnivore

Springtime Carnivore: Springtime Carnivore

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2014.11.03
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Enligt amerikanska Greta Morgan själv är soloprojektet Springtime Carnivore ursprungen ur den tristess som drabbade henne efter en repolycka vilket ledde till att hon var tvungen att  lämna det cirkussällskap hon reste med. Kopplat till de fjorton spår den självbetitlade debuten innehåller, är det frestande att tro på hennes utsago. Gräver man djupare i sångerskan förflutna, visar det sig snart att hon sedan en ålder på blott 16 år turnerat med indiepopband som The Hush Sounds och Gold Motel. Så, föga förvånande är sångerskan trots allt inte någon nybörjare när det kommer till musik. För hade så vart fallet, borde någon ge henne en guldstjärna i musicerande.

När skivan så rullar igång och öppnande spåret Western Pink tonar in, förs tankarna till kultförklarade tv-serien Twin Peaks. En snygg öppning till skivans resterande retroinspirerade innehåll. Springtime Carnivore innehåller både energiska och sällsamt vibrerande spår. Ett finfint pianoframförande ackompanjerar Gretas på många spår distade och släpiga stämma. Att hon är en klassiskt skolad pianist sedan barnsben hörs långa vägar.

Springtime Carnivores debut innehåller den sorts svävande sommarsoul vilken fungerar utmärkt som välbehövlig vitaminkick i ett just nu svenskt vintermörkret.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA