x
The Ringo Jets: Trans Musicales, Rennes Frankrike

The Ringo Jets, Trans Musicales, Rennes Frankrike

The Ringo Jets: Trans Musicales, Rennes Frankrike

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Den punk/blues och rock-baserade trion The Ringo Jets kommer från Turkiet och spelar med trummor och två gitarrer. Alla sjunger och ingen spelar bas. Det är The Cramps, Bo Diddley, Rolling Stones, gamla ZZ Top och Jon Spencer Blues Explosion på en gång. Inte vidare originellt, men entusiastiskt, skitigt och väldigt svängigt.

Dem kör en stånkande version av Slim Harpos gamla Shake Your Hips som Stones spelade in på Exile On Main Street och en stökig och fuzzig Helter Skelter som hade gjort The Beatles stolta. Annars är det mest eget material och tyvärr brinner det inte lika starkt i deras egna nummer. När sen den ena gitarristen i ett par låtar tar fram en bas så förankras musiken direkt i ett tydligare gung men mycket av charmen försvinner.

Men dem ger verkligen allt och det blir speciellt bra när den kvinnliga trummisen sjunger och de båda gitarristerna koncentrerar all sin kraft på att få sina instrument att yla och riffa så mycket de bara kan. Emellanåt får dem också till det där speciella voodoo-gunget som går direkt in i märgen, och det kombinerat med deras primitiva fuzz slingor räcker en lång väg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA