x
Iggy Azalea: Reclassified

Iggy Azalea
Reclassified

Iggy Azalea: Reclassified

GAFFA

Album / Virgin
Utgivning D. 2014.11.24
Recenserad av
Tina Berglund

Iggy Azalea ska ha en eloge för sitt outtröttliga tålamod gällande förseningarna med hennes debutalbum The New Classic, även om anledningen var hennes uppdrag som supportakt till ingen mindre än Beyonce Knowles under hennes The Mrs Carter Show World Tour. Helt acceptabel anledning med andra ord. För att väga upp den långa väntan är hon nu aktuell med nyutgåvan Reclassified några månader efter debutskivans släpp.

Fullängdaren är en uppdaterad version av The New Classic med främsta uppgift att framhäva ett mer polerat sound och att återuppleva debutskivans främsta spår. Reclassified har bantats ner från 15 spår till 12, varav fem låtar av dessa är nyproduktioner. De senaste tillskotten är stabila samarbeten med bland annat Ellie Golding på Heavy Crown och en gästning av danska MQ på Beg For It. Det kreativa uttrycket skiljer sig inte avsevärt mycket från föregångaren förutom en smärre identitetskris som pågår under soulinfluerade Trouble med Jennifer Hudson. Goddess åkte ut i låtgallringen inför Reclassified men hade troligen fyllt ut Iggys platåskor betydligt bättre.

Reclassified inleder med lågmälda och kaxiga We In This Bitch. Eftersom Iggy är lika medveten om sin egen kompetens som resten av världen präglas inledningsspåret av en välmotiverad självsäkerhet, precis som på nyförvärvet Iggy SZN. Hennes ihärdiga arbete att bli en av dagens mest framgångsrika rappare betalar sig väl. Reclassified är ännu ett bevis på att den här powerpussyn är att räkna med även i framtiden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA