x
The Postal Service: Everything Will Change

The Postal Service
Everything Will Change

The Postal Service: Everything Will Change

GAFFA

DVD / Sub Pop
Utgivning D. 2014.11.24
Recenserad av
Emil Viksell

Numera är det mer legio än undantag att artister och band försöker rekonstruera ett svunnet skede. Gammal musik ska återvinnas och gamla känslor återupplevas. Nu är det ju inte alltför länge sedan The Postal Service släppte debuten och hitintills det enda albumet, Give Up (2003). Ett släpp som följdes upp med turné, pre-smarta-telefoner, så några liveinspelningar existerar knappt. Men det är ändå lite vanskligt med sådant där, "återträffar". Mycket är ju absolut sant, relevant och fantastiskt i nuet, men förtärs av tidens tand.

Det var med överväldigande oro undertecknad hörde om reunion-turnén och DVD:n från The Greek Theater i Berkley, Kalifornien. Åldern avtrubbar ju, på gott och ont. Tänk om ett vackert och centralt minnespaket kring en av världens bästa skivor genom tiderna skulle bli totalförstört.

Oron var obefogad. The Postal Service är fortfarande allt de var. Ben Gibbards texter, Jimmy Taborellos elektroniska praktverk och Jenny Lewis som understöd. Allt levererat utan omsvep. Det är ren och skär magi. Inte en enda sekund på denna DVD är överflödig.    

I en av de korta intervjuerna som varvas med konserten berättar Gibbard att han skrev Give Up och Transatlanticism (2003) parallellt – snacka om kreativ topp.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA