x
Nervous Nellie: Where The Nightmare Gets In

Nervous Nellie
Where The Nightmare Gets In

Nervous Nellie: Where The Nightmare Gets In

GAFFA

Album / Wife
Utgivning D. 2014.12.01
Recenserad av
Emil Viksell

Främmande för förändringar har brödraparen Jonzon/Johnson och Johansson aldrig varit. Ljudbilden har omdanats genom åren, från något slags skramlig 90-talsindie till americana med softrock- och popinslag, till en atmosfärisk och elektroniskt präglad ljudbild på fjärde albumet. Where The Nightmare Gets In för tankarna till en grupp som Miike Snow.

På sätt och vis känns det som att Nervous Nellie alltid varit lite för trendkänsliga för sitt eget bästa. Bandets karriär kan tolkas i ljuset av utvecklingen av något slags indie-mainstream i stort, med en inte helt angenäm eftersläpning. Intrycket en får är ett band som ständigt sökt sitt sound, och ännu inte funnit det. Musiken har aldrig varit dålig, alltid av gott hantverk, men utan särart. Perfekta poplåtar med allt vad perfektion som begrepp bär med sig av negativa konnotationer.

Visst är också denna platta tillrättalagd, men det är bandets mest gedigna verk hitintills – även om undertecknad fortfarande är otroligt svag för den folkrockiga Ego & The Id (2008), med sina countrykomponenter. Många av låtarna har vad en kan kalla popmomentum, ett sådant där obevekligt, slickt driv som tränger bort eventuellt ris till förmån för ros. Beacons är ett fint stycke inom den atmosfäriska skolan och Paloma Faith-samarbetet You're So Sad är en riktigt vacker bit.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA