x
One Direction: Four

One Direction
Four

One Direction: Four

GAFFA

Album / Syco
Utgivning D. 2014.11.17
Recenserad av
Emil Viksell

Mark Cousins inledningsframförande till varje avsnitt av hans mastodontgenomgång av filmhistorien, serien The Story Of Film, är i viss mån giltigt också för musikbranschen: "Movies are a multibillion-dollar global entertainment industry, but what drives them isn't box-office or showbiz. It's passion, innovation".

One Direction får väl vara ett av (alla) de där undantagen som bekräftar den där regeln. På något annat sätt går det knappast att se på saken. Detta är en industri som ska generera avkastning. Och nu hoppas gruppen behålla och utöka fanskaran genom att ta ett steg bort från bubbelgumspop till mastigare gubbrock (?).

För att vara en hitsproducerande popmaskin har 1D haft ovanligt lite låtar som låter som hits. Backstreet Boys, 'NSync och New Kids On The Block hade bättre kataloger, för att inte tala om Take That eller Boyz II Men. På Four är det än mindre hitmaterial än vanligt. Visst finns det några riktiga stänkare här också, som den house-vibbiga fläskpannkakan Where Do Broken Hearts Go eller 80-talsrökaren Stockholm Syndrome. Men det är genomgående dötrist när de lugnar ner det ett par hekto.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA