x
Atelje: Meditation

Atelje
Meditation

Atelje: Meditation

GAFFA

Album / VEX
Utgivning D. 2014.11.28
Recenserad av
Daniel Andersson

Studio tog avsked 2012, men samtidigt stod det klart att Rasmus Hägg och Dan Lissvik blickade framåt mot nya mål. Sistnämnde har sedan splittringen satt sin prägel på ett stort antal band och artister, och två år efter uppbrottet är den flitigt anlitade Göteborgaren tillbaka med nya soloprojektet Atelje. En naturlig fortsättning på Studio.

Debutskivan inleds med Ode To Studio som är en grandios och vördnadsfull hyllning till det som varit – ljudbilden är filmisk, och hade Peter Jackson anlitat Lissvik för Hobbit, kan denna låt ha varit en del av trilogins hissnande panoramaskildringar över Nya Zeeland. Detta är musik som andas storslagenhet. Albumet uttrycker även mystik; österlandet möter västerlandet, utnötta referenser som ändå fungerar, vilket främst beror på den lätthet som Lissvik tar sig an sina influenser. Bomullslätta Everslick har en helande kraft och att ta del av låten är som att vandra pilgrimsfärden till Santiago de Compostela. Efteråt har dina sinnen renats (ett bra alternativ för ateister).

Atelje har svårt att överraska, men produktionen är som balsam mot din hud. Och Lissviks förmåga att fortfarande kännas relevant, trots att tiden hunnit ikapp, bevisar att hans musikaliska begåvning överträffar de flesta.

 

 

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA