x
Dani M: Min Grind

Dani M
Min Grind

Dani M: Min Grind

GAFFA

Album / Universal Music Sweden
Utgivning D. 2014.12.25
Recenserad av
Linn Jannesson

När Dani M rappar är det som han inte behöver anstränga sig det minsta, som om allt kommer naturligt. Förutom att verserna lägger sig perfekt över reggaebeatsen, lyckas han ta det som är mest privat och göra det till något som många känner igen sig i. Det är väl så det är med musik överlag. Det mest privata är det som når ut och berör flest.

Trots att Dani M redan är en etablerad artist är Min Grind hans första fullängdare. Genom skivans 16 spår möts vi av det som är utgör personen Dani M och det är svårt att riktigt få grepp om honom; han visar sig vara lika mångsidig som skivan är dynamisk.

Allt inleds med berättelsen om hur Dani M blev den han är och hur kan kom dit han är idag – kampen om att bli något i musikbranchen utan att få någonting gratis, utan privilegier. Han fortsätter med att avromantisera pengar: "Materiella ting kommer aldrig ge mig sinnesfrid". Han tar ställning och använder sin ilska som inspiration, men det finns också en mer sorglös sida som även speglar det musikaliska. Det är just båda sidorna som ger albumet ett speciellt liv. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA