x
Blind Guardian: Beyond The Red Mirror

Blind Guardian
Beyond The Red Mirror

Blind Guardian: Beyond The Red Mirror

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2015.01.28
Recenserad av
Jesper Robild

Dessa genier till kreatörer av melodisk fantasyhårdrock har alltid mycket att leva upp till. Efter att innan millennieskiftet ha släppt några av tidernas bästa hårdrocksplattor får Blind Guardian uppenbarligen en allt större budget, vilken de utnyttjat till att släppa ungefär samma skiva lite för många gånger på rad. Alla är helgrymma, men de kommer allt längre ifrån det sound som kammade hem fullpoängare.

Trots att de förvaltar en del av gamla tiders thrashriff så låter det ibland som om det är Prags symfoniker som blir kompade av Blind Guardian och inte tvärtom. Musik blir knappast maffigare än det som serveras på Beyond The Red Mirror. Det är fullständigt överväldigande, men ändå saknas tiden då all bombasm och symf varvades med ett trallvänligt treackordsparti. Här får inte en enda refräng full pott, och det är verkligen ett jätteminus.

Skivan gör anspråk på att vara en uppföljare till mästerverket Imaginations From The Other Side, och då får tyskarna stå ut med att bli hårt bedömda. Hade bara melodierna suttit skulle skivan kunnat lyfta både en och tre nivåer. Nu vill de inte fastna efter sju försök.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA