x
Mikael Herrström: A No Family Affair

Mikael Herrström
A No Family Affair

Mikael Herrström: A No Family Affair

GAFFA

Album / Cosmat Angel
Utgivning D. 2015.01.21
Recenserad av
Pontus Bark

Thåström, Stefan Sundström och Ane Brun har en sak gemensamt – de har alla låtit Micke Herrström sätta sin prägel på deras produktioner. Som låtskrivare och soloartist har Herrström dock inte varit lika produktiv. Han har en (o)vana att låta det passera sju år mellan släppen. Med A No Family Affair är han tillbaka med sin tredje platta. 

Ljudbilden är rå och avskalad. Rösten är släpig och närmast desperat. Herrström sjunger så att det känns. Han känner när han sjunger. Freddie Wadling dyker upp som en referens, pianot och mystiken som driver sångerna känns ibland lite Tom Waits. Vi följer med Herrström på en resa som handlar om längtan efter ett barn, han sjunger om sorgen som infinner sig när tvingas inse att han kanske aldrig kan bli pappa.

Lyckan i A Heart That Pops, där resan får ett lyckligt slut, är därför oerhört befriande och vacker (spoilervarning!) – det blev ett barn tillslut. Det är dock någonting som saknas för att plattan ska nå ända in. Kanske är det helt enkelt vetskapen om Herrströms tidigare nämnda produktioner som gör att han konkurrerar ut sig själv. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA