x
The Districts: A Flourish And A Spoil

The Districts
A Flourish And A Spoil

The Districts: A Flourish And A Spoil

GAFFA

Album / Fat Possum
Utgivning D. 2015.02.06
Recenserad av
Karin Bernhardsson

Det kan vara tråkigt att höra ett nytt och fräscht band jämföras med gamla och etablerade – men ibland går det bara inte att undvika. The Districts är purfärska. Det riktigt ryker om de fem unga killarna från Philadelphia och många börjar lägga märke till röken.

För drygt ett år sedan släppte de den självbetitlade debut-EP:n efter att ha sajnats av Fat Possum Records och sedan dess har debutalbumet kallats "efterlängtat". EP:n var mättad med bluesinfluerad folkrock; uppstampade crescendon och Dylanfierade munspelsriff som kanske smakar bäst i kombination med ljumma sommarkvällar och goda vänner. Debutalbumets tio spår andas samma influenser, men har en tydligare indierockprägel.

Det går inte att lyssna på A Flourish And A Spoil utan att tänka "Jack White" eller "The Strokes". När en byter spellista och Albert Hammond Jr. istället spelas ur högtalarna är det en lite för enkel övergång. Men det är okej. Det är en spännande debut, och albumet är utan tvekan fullt med spår som kommer spelas flitigt i vår. Killarna från Philly är unga, och det är inte svårt att föreställa sig en resa likt den Alex Turner och company gjorde med Arctic Monkeys.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA