x
Danko Jones: Fire Music

Danko Jones
Fire Music

Danko Jones: Fire Music

GAFFA

Album / Bad Taste Records
Utgivning D. 2015.02.10
Recenserad av
Simón Bustamante

På spoken word-skivan The Magical World of Rock – en slags kärleksförklaring till rocken – skildrar Danko Jones (frontmannen, inte bandet) bland annat 14-åringen i honom som aldrig vuxit upp, och hur hela hans liv varit ett ständigt sökande efter musik som väcker samma extas som han upplevde som tonåring. Detta sökande efter ungdoms eufori har i förlängningen präglat (bandet) Danko Jones kaxiga och roliga partyhårdrock genom hela deras snart två decennier långa karriär.

Men de senaste åren har Danko Jones börjat låta som vilket professionellt välproducerat rockband som helst. Riffen och refrängerna är så välskrivna och snygga att det känns utstuderat, eller kanske snarare som att det efter 20 år börjar bli svårt att undvika alla de där klichéerna som präglar professionellt producerad och oinspirerad rockmusik.

Fire Music känns som filmen Måndag Hela Veckan – det är samma sak igen och igen och igen. Kanske har den där 14-åringen trots allt vuxit ifrån tonårsyran och in i någon slags konstnärlig mitt-i-livet-kris.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA