x
Jessica Pratt: On Your Own Love Again

Jessica Pratt
On Your Own Love Again

Jessica Pratt: On Your Own Love Again

GAFFA

Album / Drag City
Utgivning D. 2015.01.27
Recenserad av
Daniel Andersson

Los Angeles-baserade Jessica Pratt gav ut sin debutskiva på Tim Presleys skivbolag Birth Records 2011 och sångerskan har även agerat förband vid flera av hans White Fence-spelningar. Det är lätt att förstå Presleys beundran och det sägs att han startade skivbolaget bara för att kunna ge ut Pratts självbetitlade debut. Uppföljaren On Your Own Love Again släpps emellertid på legendariska Drag City. Ryktet har med andra ord spridit sig och genombrottet är nära.

Pratts musik är avskalad, enkel, men samtidigt smart och fängslande. I grunden rör det sig om gitarrdriven folkpop med 60-talsrötter. Det är emellertid rösten som särskiljer henne från andra artister i samma genre; på ett okonstlat sätt frångar hon ett röstläge som känns högst personligt, men aldrig tillgjort.

Detta är ett album som är inspelat på enklaste vis och uttrycket är allt annan än skolat, men det råder ingen brist på begåvning. Får en känsla av att Pratt suttit på en övergiven vind och övat på dessa låtar i decennier, vilket skulle förklara skivans spöklika atmosfär. Musiken är tidlös.

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA