x
Father John Misty: I Love You, Honeybear

Father John Misty
I Love You, Honeybear

Father John Misty: I Love You, Honeybear

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2015.02.06
Recenserad av
Daniel Andersson

Joshua Tillman verkar vara en ganska träig person, men när han byter skepnad till Father John Misty blir Maryland-sångaren plötsligt både humoristisk och uttrycksfull. Det tog sju soloskivor, fler än de flesta hinner med på en hel karriär, men bättre sent än aldrig. Ett användbart uttryck i detta sammanhang.

Tillmans debut som Father John Misty skedde genom hyllade albumet Fear Fun och på ett kick förvandlades han från grå till färgstark. Sångaren verkade gå in i en ny fas, eller så hade han hittat sig själv efter uppbrottet från Fleet Foxes. Dagens Tillman är på alla sätt en fängslande crooner och med sin öppna kluvenhet inför kristendomen – likt ett antal andra amerikanska musiker – vill han skapa debatt. Men framför allt är Tillman en musiker med fingertoppskänsla för melodier.

I Love You, Honeybear följer genombrottets melodramatiska ådra. Tillman sjunger sina låtar med inlevelse och tyngd. En betydande skillnad gentemot föregångaren är att vissa spår smyckats med Crazy Horse-gitarrer, vilket dessvärre passar hans sångstil sämre än underfundiga pianoballader (och countryn är närmast obefintlig). Det tyder dock på god smak att namedroppa legendariska Sarah Vaughan och det är hennes samtids känsla för stråkar och storslagenhet som är skivans stora behållning.

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA