x
Midaircondo: IV

Midaircondo
IV

Midaircondo: IV

GAFFA

Download / Twin Seed Recordings
Utgivning D. 2015.01.21
Recenserad av
Björn Schagerström

2015 har det gått ett decennium sedan Midaircondos första album Shopping For Images släpptes fritt. Och precis som då står Lisa Nordström och Lisen Rylander Löves ljudvärld för något alldeles eget. När de gläntar på dörren och öppnar för inblick är det lika svårt som någonsin förut att veta vad som väntar innanför.

På den inför publik inspelade IV väntar hotfullt mörker och blixtrande klara klanger, ofta inom en och samma låts gränser. Samtidigt är det midaircondoska musikspråket omisskännligt, användandet av rösten som ett instrument bland andra, saxofonen och flöjten som blåser in över ljudbilden, de mantralika texterna. Resultatet är dock aldrig förutsägbart, duon står hela tiden redo med oväntade vändningar och infall i kulisserna.

På varje nytt släpp har det också alltid funnits en mast hålla sig i när bandets utforskande tar en med till nya stormiga platser. Tidigare har den kallats Come With Me, grundad ovanpå en avgrundsdjup basgång eller Serenade, flytandes över en porlande pianoslinga. Här finns singeln Higher, som skoningslöst och vackert på samma gång manar på längs ett mäktigt, tilldragande beat. Låt oss hoppas på tio nya år av ett lika organiskt levande musikflöde från Midaircondo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA