x
Markus Krunegård: Härskarens Teknik

Markus Krunegård
Härskarens Teknik

Markus Krunegård: Härskarens Teknik

GAFFA

Album / Universal Music Sweden
Utgivning D. 2015.01.28
Recenserad av
Pontus Bark

Markus Krunegård hälsar oss välkomna till nya EP:n med käftsmällen till titelspår som inleder Härskarens Teknik. Direkt befinner vi oss i det Krunegårdska poplandskapet bestående av riviga refränger, briljanta vardagsbetraktelser och energi på gränsen till galenskap. Norrköpingssonen är alltså tillbaka med ny musik …igen. Denna gång med fem spår skrivna under samma period som Rastlöst Blod. Den senaste fullängdaren har med andra ord fått ett syskon.  

Ljudbilden på Härskarens Teknik är snarlik den som vi bekantat oss med på Rastlöst Blod. Producenterna Jari Haapalainen och Patrik Berger, står för paketeringen även denna gång. Ljudlandskapet tillsammans med Markus unika textförfattande och säregna röst är verkligen ett framgångsrecept. 

Härskarens Teknik hittar vi inga pianoballader likt senaste plattans geniala LA, LA – kanske är det något andningshål som saknas för ännu högre betyg. Det är USA-romantik, att drömma sig bort från småstan, bakfylleångest och hemlängtan. Det är helt enkelt Krunegård. Hur skulle det kunna bli fel?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA