x
Nuiversum: Ballads Of Now And When

Nuiversum
Ballads Of Now And When

Nuiversum: Ballads Of Now And When

GAFFA

LP / Repeat Until Death
Utgivning D. 2015.01.14
Recenserad av
Jonathan Eklund

Det finns ett inneboende problem att tampas med när det kommer till improviserad musik – det gäller att den når ut till de som inte spelar, de som är tänkta att lyssna. Lyckas man sitter man många gånger inne med något eget, något spännande, något stort. Gör man det inte är det lite som när vänner visar bilder från sin all inclusive-chartersemester på Cypern: totalt ointressant.

Riktigt så illa är det kanske inte för Nuiversum, men nästan. Det märks att vi har att göra med skickliga musiker. Men det stannar nästan hela tiden där. Projektet saknar riktning, och därav också substans. Kvar är musiker som har en trevlig stund ihop och vi andra lämnas utanför.

Det som gjort Mariam Wallentins andra projekt – Wildbirds And Peacedrums och Mariam The Believer – framgångsrika är en nerv, ett sätt att skapa. Att blanda pop med anti-pop för att skapa nytt. Tillsammans med Lisa Ullén och Nina De Heney har hon inte alls hittat rätt denna gång. Men det verkar som att de hade det trevligt "där på Cypern".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA