x
Natalie Prass: Natalie Prass

Natalie Prass
Natalie Prass

Natalie Prass: Natalie Prass

GAFFA

Album / Spacebomb
Utgivning D. 2015.01.26
Recenserad av
Daniel Horn

Natalie Prass och Matthew E White har följt varandra parallellt sedan high school. Där samarbetade de i diverse rockkonstellationer och nu står de åter tillsammans. Natalie Prass som färsk albumdebutant på Matthew E Whites etikett Spacebomb. Och det klickar ju så gott.

Precis som bolagsägaren blandar Natalie Prass en till höres enkel röst med emellanåt gigantiska arrangemang. Små, små gester till monumentala produktioner som andas själ, hjärta och smärta.

60- och 70-tal, Stax, känslan av svett och vilja. Ska vi klämma in någon samtida konstnär så påminner blåssektionen om Sufjan Stevens anno Illinois och är inte Natalie Prass röstresurser väldigt nära Janet Jacksons? Nåväl, bra och intressant så, men när det ska tassas på i valstakt till en dessvärre Disney-stämplad ljudbild kan det bli lite för mycket av det mysiga och mystiken går förlorad. Likaså när det lunkar på vackert men utan mål. Händer något för ofta.

Med detta sagt, inledande My Baby Don't Understand Me kommer garanterat vara årets stora musikaliska höjdpunkt. Och det skrivs när vi är mitt i januari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA