x
Joey Bada$$: B4.DA.$$

Joey Bada$$
B4.DA.$$

Joey Bada$$: B4.DA.$$

GAFFA

Album / Cinematic Music Group/Pro Era
Utgivning D. 2015.01.20
Recenserad av
Veronica Larsen

Joey Bada$$, Big K.R.I.T. och Smoke DZA i videon till Underground Airplay (2013). Joey inleder offensivt, full av självförtroende men överlåter sedan den 90-talsdoftande boom-bap dängan helt åt kollegorna. Vi får en god bild av hans karaktär: leverera men respektera.

Jo-Vaughn Scott är 20-åringen från Brooklyn som sedan hyllade mixtapet 1999 setts av många som östkustens nya stora hiphopnamn. På debuten B4.DA.$$ får vi den retrovibb som många förknippar med Joey. De jazzigare stråken påminner även om vad Isaiah Rashad och Statik Selektah gjorde i musikväg 2014. Selektah står också för produktion på flera spår.

Like Me med bidrag från J Dilla, The Roots och BJ The Chicago Kid är en höjdpunkt, men tidigare släppta Big Dusty, Christ Conscious och No. 99 väger fortfarande tyngst. För det är när Joey, skitigare och argare, vågar ta steg framåt den verkliga leveransen sker. Respekt till det som har varit, givetvis all heder åt det. Men det är imorgon allt kan ske och framtiden den bör vara Joeys.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA