x
Peter Lemarc: Det Som Håller Oss Vid Liv – Möte Med Peter LeMarc

Peter Lemarc
Det Som Håller Oss Vid Liv – Möte Med Peter LeMarc

Peter Lemarc: Det Som Håller Oss Vid Liv – Möte Med Peter LeMarc

GAFFA

Bog / Votum & Gullers Förlag
Utgivning D. 2014.12.01
Recenserad av
Emil Viksell

Min första tanke är: vad kostar en sådan här pjäs till bok egentligen? Nu är detta inte Råd & Rön, men så jäkla dyr är den tydligen inte (källa: Google). För det är ett redigt stycke bok som bjuds, en coffee-table-bok med fotografier som sträcker sig från år 2012 till efterdyningarna av konserten på Skeppsholmen i Stockholm i somras. Den absolut sista konserten enligt LeMarc själv. Och en får väl ta honom på orden, han har ju haft oerhörda trubbel med scenskräck – vilket också berörs i boken.

Fotografen Jan Nordström har följt LeMarc "bakom kulisserna". Särskilt "bakom" är det dock inte, inget nytt kommer fram i de texter som sporadiskt skjutits in mellan fotografierna. Men det är mycket av fina bilder i svartvitt och färg, och i den bemärkelsen tycks Nordström ha fått följa motivet rätt nära.

Sedan är det givetvis rätt pretentiöst. I linje med LeMarcs persona. Både när det kommer till bildspråk och text. Det är livet, konsten, passionen och allt det där – ja, ni fattar. LeMarc helt enkelt, på gott och ont. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA